Foretræde for transportudvalget var første skridt

Den nye motorvejsgruppe fra Nordvestjyllands erhvervsliv fik foretræde for Folketingets transportudvalg 18. maj 2017. Her argumenterede de på bedste vis overfor politikerne, for at lægge pres på beslutningen om at gøre arbejdet med en sikker motorvejsforbindelse rundt om Herning helt færdigt.

 

For virksomhederne handler det om sikkerhed for både deres ansatte, der pendler, og for medarbejdere og leverandører, der hver dag transporterer tusindvis af tons varer i lastbiler til og fra Nordvestjylland.

 

Tidligere erfaringer med motorveje, der midlertidig går over i motortrafikvej er temmelig dystre. For eksempel ved den tidligere omfartsvej i Brande, hvor der blev dræbt otte mennesker i trafikulykker fra 2000 til 2013.

 

Motorvejsgruppen betragter deres foretræde i Transport-, Bygnings- og Boligudvalget som første skridt på vejen for at belyse problemet for politikerne på Christiansborg.

 

Andre politikere har da også kommet med positive tilkendegivelser, fx finansminister Kristian Jensen, der 8. maj 2017 udtalte til Dagbladet Holstebro-Struer:

 

”Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at motorvejen til Holstebro ikke bliver hægtet på det øvrige motorvejsnet”.

 

Spørgsmålet er bare hvornår?