Stor tilslutning til motorvejsgruppens nytårskur

Stor tilslutning til motorvejsgruppens nytårskur

Repræsentanter fra det nordvestjyske erhvervsliv strømmede til Nupark i Holstebro onsdag den 23. januar, hvor motorvejsgruppen holdt sin nytårskur.

 

Her blev de budt på bobler og kransekage, imens de først hørte tovholder for motorvejsgruppen, Jens Axel Birn, give en status på gruppens kamp for motorvej hele vejen ad rute 18 omkring Herning. Siden opstarten i 2017 har motorvejsgruppen sikret sig opbakning fra en lang række af de væsentligste beslutningstagere og fastholdt det politiske pres for at få lukket motorvejshullet. Gruppen har mødtes med folketingspolitikere – både på Christiansborg og hjemme i Nordvestjylland – og ikke mindst fastholdt det sikkerhedsmæssige fokus. Motorvejsgruppen har fået opmærksomhed i medierne, skabt synlighed om sagen i lokalsamfundet, fået lavet film om motorvej hele vejen og opnået stor opbakning blandt virksomheder og borgere.

 

Dernæst fortalte projektleder ved Vejdirektoratet, Janie Winther Ipsen, om fakta og erfaringer fra de første fire måneder med Holstebromotorvejen. Spritnye trafiktællinger bekræfter, at flere end 2/3 af alle billisterne fortsat vælger motortrafikvejen på rute 18, når de skal omkring Herning og videre syd- eller østpå.

 

Borgmester i Struer Kommune, Niels Viggo Lynghøj, og MF Thomas Danielsen fremlagde begge deres syn på muligheder og udfordringer omkring infrastrukturen og udtrykte deres opbakning til motorvejsgruppens arbejde – sidstnævnte endda på vers.

 

Til slut fik erhvervslivet lejlighed til at dele deres ideer til, hvordan motorvejsgruppen bedst håndterer det afgørende slag og kommer helt i mål med at få lukket motorvejshullet.

 

Mange tak for en hyggelig eftermiddag og god opbakning til sagen og den fortsatte kamp for at få motorvej hele vejen – for sikkerhedens skyld!