Motorvejsgruppen fortsætter kampen for motorvej hele vejen – for sikkerhedens skyld!

Motorvejsgruppen fortsætter kampen for motorvej hele vejen – for sikkerhedens skyld!

Pressemeddelelse 25. marts 2019:

 

De politiske udmeldinger om lukning af motorvejshullet på rute 18 er et stort skridt på vejen mod målet for Motorvejsgruppen, og gruppens arbejde fortsætter, indtil udmeldingerne er ”asfalteret” med en lov.

 

Motorvejsgruppen har med stor glæde modtaget den seneste tids nyheder om, at både regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har lukningen af motorvejshullet på rute 18 i Nordvestjylland med i deres planer for kommende infrastrukturprojekter.

 

Den upolitiske Motorvejsgruppe, som består af en række erhvervsledere fra det nordvestjyske område, har i tre år kæmpet for at få motorvej hele vejen fra Herning til Holstebro ad rute 18 – for sikkerhedens skyld.

 

– Vi er meget taknemmelige over at være nået så langt. Alle politiske partier har hjulpet os, og vi har mødt stor opbakning fra alle politikere fra vores område. Dette er et stort skridt på vejen mod målet, siger Jens Axel Birn, direktør for Valdemar Birn og formand for Motorvejsgruppen.

 

Kæmper for medarbejdernes trafiksikkerhed

Motorvejsgruppens arbejde er drevet af bekymring for sikkerheden for de mange medarbejdere, kolleger og samarbejdspartnere, der dagligt pendler til og fra området. Erfaringer fra andre strækninger i Danmark viser, at en motorvej, der kortvarigt bliver afbrudt af motortrafikvej, kan føre til farlige situationer og ulykker. Derfor kæmper gruppen for at få motorvejshullet lukket.

 

Målet er en anlægslov

Selv om Motorvejsgruppens budskab nu er blevet hørt, så fortsætter gruppen sit arbejde for at sikre, at planerne for motorvej hele vejen bliver ført igennem. Målet er en decideret anlægslov. Desuden vil gruppen presse på for at sikre, at hullet på rute 18 lukkes først, da det er hér, den største del af trafikken er. To ud af tre bilister på Holstebromotorvejen vælger således den nordøstlige vej ad rute 18, når de skal omkring Herning.

 

– Motorvejsgruppens arbejde fortsætter. Vi bliver ved med at kæmpe, indtil Folketinget har vedtaget en anlægslov, og der er sat penge af til motorvejen på finansloven, siger Jens Axel Birn.

 

For yderligere information kontakt venligst

Jens Axel Birn, formand for Motorvejsgruppen, tlf. 99102120, jab@birn.dk